Penész a lakásban

Nem csak ronda, de egészségtelen is! A penész a lakás falain nem elég, hogy csúnya, de komoly betegségeknek is lehet az okozója a penészes levegő ingatlanjában! Ha megtelepszik, elég nehézkesen tüntethető el, mert ott jelenik, ahol adottak az életkörülményeik. Ilyenkor nem csak a penésszel kell küzdeni, hanem meg kell változtatnunk a helyiség mikroklímáját is.

Két javaslat, hogyan előzzük meg ezt a küzdelmet:

Figyeljünk a megfelelő szellőztetésre! Nem csak a nyári időszakban kell, hogy naponta friss levegőt engedjünk be a lakásba, hanem télen is ugyanennyire szükséges a friss levegő beengedése. A penész megtelepedésének kedvező a magasabb pára a lakásban, a hőfok megemelkedése, és a szellőztetés elfelejtése, kihagyása. Amennyiben hőszigetelés és nyílászáró csere következett be az épületen, az nagyban befolyásolja az ingatlan fizikai tulajdonságát. Felújítás után fontos jobban odafigyelni a penészedésre, ezért többször szellőztessünk.

A megfelelő alapozási munkálatok a felületképzésben elengedhetetlenek! Hiába használunk a fedőfelületre szilikon, vagy szilikát tartalmú festékeket, ha az alapozóréteg szerkezete párazáró. Akril diszperziót kerüljük az efféle festékek alatt, mivel gátoljuk a hatását, ami a leglényegesebb tulajdonsága ezeknek a felületképző készítményeknek.

Mit tegyünk ha, megjelent a penész?

Ekkor sincs elveszve minden! Létezik egy lemosó folyadék (SILANCOLOR CLEANER PLUS),ezt érdemes alkalmazni, és utána az alapozó festéket. Ezzel a módszerrel a fal jól szellőzővé válik, nem annyira koszolódik, és penésznek is ellenáll.

Lakásfelújítás témában keressen minket és szakembereink megoldást kínálnak, legyen az festés, burkolás, villanyszerelés, víz és fűtésszerelés, épületszigetelés, konyhafelújítás, fürdőszoba felújítás, stb.

Kapcsolódó bejegyzések

  • LakásfelújításLakásfelújítás Lakásfelújítás Budapest és Pest megye környékén. Akár teljes lakásfelújításról van szó, akár csak egy szobát kell kifesteni, ránk számíthat. Szakszerű munkavégzés, megbízható […]
  • Melegburkolat a konyhában, fürdőbenMelegburkolat a konyhában, fürdőben Melegburkolatra szeretne váltani a konyhában és/vagy a fürdőben? Nem lehetetlen, de tartsuk be az előírásokat! Ami ebben az esetben a kritikus tényező, az természetesen a víz és a pára […]
  • Felújítás közben vigyázzunk családunk és magunk egészségére!Felújítás közben vigyázzunk családunk és magunk egészségére! A lakásfelújításnál nem szabad megfeledkezni a munkálatokat követő élhetőségéről is az egészségügyi szempontok tekintetében. Ez akkor igazán fontos, ha alakulóban van a család, vagy már […]