Nem csak ronda, de egészségtelen is! A penész a lakás falain nem elég, hogy csúnya, de komoly betegségeknek is lehet az okozója a penészes levegő ingatlanjában! Ha megtelepszik, elég nehézkesen tüntethető el, mert ott jelenik, ahol adottak az életkörülményeik. Ilyenkor nem csak a penésszel kell küzdeni, hanem meg kell változtatnunk a helyiség mikroklímáját is.

Két javaslat, hogyan előzzük meg ezt a küzdelmet:

Figyeljünk a megfelelő szellőztetésre! Nem csak a nyári időszakban kell, hogy naponta friss levegőt engedjünk be a lakásba, hanem télen is ugyanennyire szükséges a friss levegő beengedése. A penész megtelepedésének kedvező a magasabb pára a lakásban, a hőfok megemelkedése, és a szellőztetés elfelejtése, kihagyása. Amennyiben hőszigetelés és nyílászáró csere következett be az épületen, az nagyban befolyásolja az ingatlan fizikai tulajdonságát. Felújítás után fontos jobban odafigyelni a penészedésre, ezért többször szellőztessünk.

A megfelelő alapozási munkálatok a felületképzésben elengedhetetlenek! Hiába használunk a fedőfelületre szilikon, vagy szilikát tartalmú festékeket, ha az alapozóréteg szerkezete párazáró. Akril diszperziót kerüljük az efféle festékek alatt, mivel gátoljuk a hatását, ami a leglényegesebb tulajdonsága ezeknek a felületképző készítményeknek.

Mit tegyünk ha, megjelent a penész?

Ekkor sincs elveszve minden! Létezik egy lemosó folyadék (SILANCOLOR CLEANER PLUS),ezt érdemes alkalmazni, és utána az alapozó festéket. Ezzel a módszerrel a fal jól szellőzővé válik, nem annyira koszolódik, és penésznek is ellenáll.

Lakásfelújítás témában keressen minket és szakembereink megoldást kínálnak, legyen az festés, burkolás, villanyszerelés, víz és fűtésszerelés, épületszigetelés, konyhafelújítás, fürdőszoba felújítás, stb.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Fürdőszoba felújítás BudapestenFürdőszoba felújítás Budapesten Felújítjuk fürdőszobáját. Zuhanyzó, mosdó beépítés korszerűsítés, fürdőszoba burkolás szaniterek beszerelése, csúszásmentes padló készítés. Keressen bennünket és kérjen […]
  • Nyílászáró tervezése, kiválasztása.Nyílászáró tervezése, kiválasztása. Nyílászárók tervezésénél két alapvető szempontot kell figyelembe venni. Nagyon széles a választék  a profilok alapanyagából, de talán fontosabb a legmegfelelőbb üvegezésre fektetni  a […]
  • Lakásfestés sikere a jó előkészítésLakásfestés sikere a jó előkészítés Lakásfestés, lakásfelújítás 2019-ben is. Minőségi munka, kedvező árak. A szakemberek tisztában vannak vele, hogy van egy fontos dolog, amin múlhat a lakásfestés sikeres kimenetele. Ha nem […]