Lakásfelújítás

Lakásfelújítás Budapest és Pest megye környékén. Akár teljes lakásfelújításról van szó, akár csak egy szobát kell kifesteni, ránk számíthat. Szakszerű munkavégzés, megbízható mesteremberek. 100% garancia. Kérjen árajánlatot! Otthonunk karbantartásának egyik legnagyobb eseménye a lakásfelújítás, mely legtöbbször a belső szerkezet átalakítását eredményezi, de magában foglalhatja a külső szerkezeti munkálatokat és akár a kerten végzendő változtatásokat is. A felújítás nem áll meg a szerkezeti renoválásnál, legtöbb esetben célszerű a közművek javítása, karbantartása, modernizálása, és a belső szerkezeti változtatás is szóba jöhet.

A lakásfelújítás célja a következő szempontok szerint alakul:

Javítás és karbantartás

A közművek modernizálása elengedhetetlen, főleg az elektromos hálózatot és a vízvezetékeket tekintetében. Ritkábban esedékes, de a tetőszerkezet is cserére szorulhat, vagy akár teljes lebontás előzheti meg az új
szerkezet elkészítését. Ami szinte minden lakásfelújítás része, az a burkolatok felújítása/cseréje, valamint a kerítés és a szobák festése.

Kényelem

A háztartási gépek lecserélése, fejlesztése az igények változásával egyre inkább tényező a lakásfelújításnál (pl.: beépített sütő, hűtőszekrény vagy mosogatógép), mivel ezek az eszközök egyre elérhetőbbek. Egyre több háztartásban igénylik a fűtő-, szellőző- és légkondicionáló rendszerek meglétét vagy annak fejlesztését. Szükséges lehet a vízvezeték felújítására vagy az elektromos hálózat teljesítményének növelésére. A lakást hang szigetelhetjük. A pincékben és vizes lakásokban pedig a vízszigetelés jöhet szóba.

Bővítés

A bővítés során a belakható belső terület funkciói felcserélhetőek, például hálószobává alakíthatjuk a padlásterek vagy a pincét dolgozószobává. A ház lakható területének bővítése akár újabb emelet hozzáadásával vagy alapterület növelésével érhető el.

Biztonság

A mai napokban az elérhetővé vált modern biztonságtechnikai eszközök telepítése is részét képezheti a lakásfelújításnak, mint például búvóhelyek, pánikszobák kialakítása, tűzoltó rendszer beszerelése, biztonsági ajtók, ablakok és redőnyök beépítése, tűz és betörés-gátló rendszerek telepítése, tartalék generátor beszerelése, amely az áramszünet esetén biztosítja az áramellátást.

Energia-megtakarítás

Ezzel az opcióval jelentősen csökkenthetjük otthonunk energiafelhasználását, mérsékelhetjük a rezsiköltségek, ami nem csak a pénztárcánknak jobb, hanem emelhetjük az ingatlan értékét is, és nem utolsó sorban még környezettudatos döntés is. Mára igen divatossá vált megújuló energiaforrások alkalmazása, ilyenek például a geotermikus hőszivattyú, programozható termosztátok, napelemek, szélturbinák és a pellet kályha.

Igen fontos a hőszigetelés beépítése és a nyílászárók cseréje a hőveszteség mérséklésének céljából. A világítástechnika modernizálása célszerű, a manapság forgalomban lévő világítótestek, főként a LED technikával működő termékek energia besorolása Igen magas.

Kivitelezés

Nem szabad megfeledkeznünk a különböző szabályozásokról, mint például a lakás felújításra vonatkozó jogszabályok (pl.: 253/1997. (XII. 20.) Kormányrendelet az országos településrendezési és építési követelményekről), ezek mellett az írott és íratlan szabályokról, melyeket főként társasházi lakásoknál érdemes betartani. A szabálytalan lakásfelújítás komoly bírságot vonhat maga után, társasház esetén mindenképp járjunk utána a házirend lakásfelújításra vonatkozó szabályainak, tájékoztassuk előre mindenkit a lakóközösségben, és szerezzük be a szükséges engedélyeket.

A lakásfelújítás kivitelezésére három lehetőség van:

 • Speciális szaktudással rendelkező mesteremberek megbízásra.
 • Általános kivitelező.
 • A tulajdonos saját munka befektetése.

Nem ritkaság hogy a tulajdonosok költségcsökkentési megfontolásból saját kézzel végzik el a felújítást, erre reagálva a piac olyan termékeket, szerszámokat és eszközöket dobott a piacra, mellyel segítik a tulajdonosok „csináld magad” lakásfelújítási projektjét, egyes üzletekben szakkönyveket is vásárolhatunk a különböző felújítási
technikák témáiban, valamint oktatást is vállalnak.

Amennyiben általános kivitelező mellett döntünk, egy olyan teljes körű szolgáltatást kapunk, aminek része projektmenedzseri tevékenység, ami magában foglalja a hozzáférés biztosítását a felújítandó épülethez, munkarend megtervezését, a munkafázisok elvégzését és a törmelék elszállítását is. Lehetőségünk van az általános kivitelező felfogadása mellett is saját magunk által megválasztott szakemberek különböző munkafázisokkal való megbízására is, mint például: villanyszerelő, tetőfedő vagy vízvezeték szerelő.

Vannak olyan kiváltságos emberek, akiknek életük során csak egyszer kell a lakásfelújítással bajlódni, de ez inkább többször adódik a mindennapi ember életében. Természetesen a legtöbb esetben ezt az emberek halogatni szokták, mivel nincsen benne rutinjuk, tapasztalatlanok, és bizony kockázatos is a lakásfelújítás.

Érdemes végiggondolni, mit is szeretnénk pontosan, és az mennyibe kerül. Megfontolt és higgadt tervezéssel jelentősen csökkenthetjük a feleslegesen kidobott pénzösszeget. A tervezést semmiféleképpen sem szabad elbagatellizálni, így határidőre kész lehet a felújítás az elvárt minőségben, és nem fogunk jelentősen eltérni a tervezett kiadásoktól sem.

Célszerű informálódni a lakásfelújítási témákban, hasznos tippek és ötletek szerezhetünk, rá találhatunk olyan új, modern technikákra, amelyeknek alkalmazása igen egyszerű, praktikus és gyors. Főként közmű felújításnál mindenképpen járjunk utána az aktuális szabályozásoknak, ugyanis ezeket Igen sűrűn változtatják az illetékes hatóságok.

Cégünk egyik fő profilja az üzletek, irodák, lakások, panellakások és társasházak belsőépítészeti kivitelezése, széles körű szolgáltatásunkkal a legtöbb témakört felöleljük, az egyes szakipari munkafázisokhoz kapcsolódó tevékenységeket is elvégezzük. Vállaljuk ajtók szállítását és beépítését, de elérhető a lakberendezés megtervezése is.

Az irodák és üzletek felújítása és kialakítása esetén az új helyiségeknek nemcsak az arculati összhatásnak és az esztétikai követelményeknek kell a funkcionalitás mellett megfelelnie, hanem a korábban már említett vonatkozó szabályozásnak/előírásoknak is. A mi tervezésünk és kivitelezésünk ezeken a szabályozásokon és előírásokon alapszik.

Minden megrendelői igényt tudunk teljesíteni szakmai tárházunk kínálatunkból, Ön választhatja ki egyedileg, hogy pontosan mire van szüksége.

Teljes lakásfelújítás

Ez a témakör igen sok mindent foglal magába, amely gyakorlott, precíz kivitelezőt követel meg, aki komoly felkészültséggel szervezi meg a szakmunkákat a bontástól a teljes kivitelezésig és kordában tartja a tervezett költségeket.

Cégünk nagy rutinnal rendelkezik, mellyel garantáljuk a korrekt, minőségi munkavégzést pontos határidőre átadva.

Részleges lakásfelújítás

Nagyrészt társasházi lakásoknál és panelek felújításánál fordul elő, hogy korlátozott a felújítási lehetőség, ilyenkor csak bizonyos helyiségeket renoválunk. Ezek mellett sokszor vállalunk burkolatcserét és festést, panellakások esetén gyakori a panelfürdőszoba és a WC felújítása. Ha részleges- vagy teljes lakásfelújításon gondolkodik, tanácsot szeretne a kivitelezésével és annak költségeivel kapcsolatban, keressen minket bátran!

Három az egyben lakásfelújítás

Ezzel a szolgáltatásunkkal igyekszünk a legtöbb segítséget adni a tulajdonosok számára, megtervezzük az új belső szerkezetet, kialakításában és tervezésében lakberendezői tapasztalatainkat is hasznosítjuk. A munkát csakis magas minőségben végezzük el a lehető legrövidebb határidővel, Önnek nem kell rohangálni a lakberendező és a kivitelező között a felújítás folyamán.

Családi ház felújítása

Régen épült családi házaknál vállaljuk a tető felújítást, a külső- és belső munkálatokat is. Ha belső felújításnál igény szerint telepítünk korszerű fűtési rendszert, új villamos hálózatot, kicseréljük az elavult ajtókat és ablakokat, új burkolattal látjuk el a felületeket és felújítjuk a falakat.

A külső felújítás során utólagosan szigeteljük a homlokzatot, majd újra színezzük. A járdákat és a lábazatot kijavítjuk, renováljuk a tetőszerkezetet.

Családi ház építése

Elkészült tervek alapján már rutinnal látjuk el az új Családi ház építése körüli teendőket is. Az előre elkészített ütemtervhez igazodva építjük meg a házat, az ács- és kőműves munkákon kívül ellátjuk a komplett víz-, fűtés-, és villanyszerelést, a festést, burkolást valamint a nyílászárók szállítását és beépítését.

Szomorú, de gyakran találkozhatunk azzal a jelenséggel, hogy a lakásfelújítást végzők 90%-a több pénzt visz el, mint amennyi valóban szükséges, és még minőségi hibák is adódnak. Komikus hasonlat, de ez azért van, mert annyian értenek Magyarországon az lakásfelújításhoz, mint a focihoz. Ezt a hiba lehetőség igen könnyen kiküszöbölhetők azzal, ha elegendő információt gyűjtünk be, mielőtt elkezdenénk a felújítást. A jól informált tulajdonos rengeteg pénzt és időt takaríthat meg, elkerülheti az idegeskedést és a felesleges stresszt is.

A lakásfelújítás aranyszabálya: Terv és cél nélkül soha!

Lakásfelújítás olyan, mint egy teniszmeccs: ha csak lemegyünk játszani, de nem akarunk nyerni, akkor biztos a vereség. Ebben az esetben viszont nem egy csillogó díjat vesztünk, hanem akár több 100.000 Ft-ot is.

Érdemes listát írni a kívánt változásokról:

 • Mint szeretnénk változtatni?
 • Mit szeretnénk funkcionalitásban, esztétikában jobbá tenni? (függetlenül a költségektől)
 • Mi nem működik a lakásban?
 • Mekkora szabadtér maradna az új lakásban?

Egy ilyen kis lista is sokat segít a cél elérésében.

A második és legizgalmasabb szabály: A fontossági sorrendnél semmi sem fontosabb!

Egy felújításnál számtalan igény van, ezeket mind meg kell fontolni, döntést hozni és sorrendet állítani, hogy mi a legmeghatározóbb tényező: Hogy olcsón jöjjön ki a dolog, vagy hogy lehet a legtöbbet kihozni a térből, esetleg a család ízlése, a gyorsaság vagy az ingatlan érték emelése? A baj sosem az igényektől fakad, hanem abból, hogy nincs egy felállított prioritási sorrend. Legtöbbször a rendelkezésre álló tőke az igények korlátja. Sokszor előfordul, hogy a kapkodásnak és a fontossági sorrend felállításának hiánya eredményezi azt az állapotot, amikor azt mondják az ügyfelek: „annyiból jött ki amennyi terveztük viszont nem úgy néz ki, amit szerettünk volna…” Cégünk az előre elkészített igénylistából a fontossági sorrendben haladva a lehető legtöbb szempontot megvalósítja a rendelkezésre álló tőkéből, így a végén az ügyfelünk a számára legfontosabb dolgokat otthon a részének tudhatja.

A harmadik és egyben legundokabb szabálya: A szigorú költségvetés

A lakásfelújítás olyan, mint a Kis gömböc: egyre többet és többet és többet kebelez fel, jelen témakörben természetesen pénzből. A határ a csillagos ég… vagy tán még az sem! Ezzel nem egyenesen arányos a pénztárcánk, a realitás mezején maradva a jobb előbb egy számvetést végezni, ellenkező esetben a csalódás izével kell nekifogni a lakásfelújításnak.

Mindenképp célszerű egy minimum és egy maximum összeget meghatározni, így marad némi mozgásterünk a szükséges és az áhított cél között. Már az elején határozzuk meg, hogy csak és kizárólag önerőből finanszírozzuk a felújítást vagy igénybe veszünk egy kölcsönlehetőséget. Legyünk önmagunkhoz következetesek és amennyiben önerőből fogunk neki a
projektnek, később ne vegyünk fel kölcsönt, mert abból csak baj lesz!

Sajnos általánosságban elmondható, hogy nem szabad olyan szakembert megbízni, aki meghitelezi a költségeket, mert általában később hatalmas kamattal követeli azt meg a megbízási összeghez hozzácsapva. Mindenképp érdemes a maximum költségvetésen felül egy biztonsági vésztartalékot félretenni, mert bizony „ember tervez, Isten végez”, és szembe találhatjuk magunkat nem várt költségekkel. Inkább készüljünk fel a legrosszabbra és reméljük a legjobbat, így nem érhet minket meglepetés, maximum később marad egy kis „plusz összegünk” amit akár lakberendezésre is fordíthatunk.

Mindenki ért valamihez, és a legnagyobb önbizalommal rendelkező emberek bátran nekivágnak az ismeretlen területeknek is. Na, ebből szokott lenni a legnagyobb baj. Ami például többletköltséget is okozhat, rosszabb esetben valami testi sérülést okozunk saját magunknak, esetleg másnak. Keresünk szakembert! Pontosabban egy valódi mesterembert!

Legyünk tisztában saját képességeinkkel, és ha nem vagyunk magunkban biztosak, nincs rutinunk, inkább bízzuk a szakértelmet igénylő munkafolyamatokat mesteremberekre, főként a konyha és fürdőszoba felújításnál, villamoshálózat modernizálásánál. Egy rosszul elvégzett munka később úgyis behozza a megspórolt költséget, vagy akár azt túl is szárnyalhatja. A fejfájás pedig garantált, amikor a gyönyörű drága csempét le kell verni, főként, ha az adott csempe esetleg kifutó készlet volt…

Nem szabad teret adni annak, hogy bármilyen plusz költséget ránk rójanak, egy korrekt mester az árajánlat elkészítése előtt alaposan felméri a lakás állapotát és a szükséges munkákat is. Minden esetben ragaszkodjunk a számlaképes szakember megválasztásához, különben nem számíthatunk garanciára! Célszerű olyan szakembert felfogadni, akinek az emberi tulajdonságaival is tudunk azonosulni, jól ki tudunk vele jönni, mivel úgyis jó pár napig/hétig mindennapi kapcsolatban leszünk vele.

Keressen minket elérhetőségeinken lakásfelújítás, épületfelújítás, bármilyen ingatlanfelújítás (családi ház, óvoda, iskola, üzem,stb..) vagy építésről is legyen szó, készséggel állunk rendelkezésére.

Kapcsolódó bejegyzések

 • Lakásfelújítás áraLakásfelújítás ára A lakásfelújítás várható költsége döntő erejű a tulajdonosok szemében, melyet számos tényező befolyásol. Ilyen például a lakásfelújítás műszaki változtatásokkal kapcsolatos követelménye, a beépítendő anyagok minősége és ára. A felújítás összege a tulajdonosok által beszerzett építési anyagok és berendezési tárgyak árából, ezek mellett pedig a kivitelező megbízási díjából, munkadíjból, a kivitelező által vásárolt anyagok árából és esetlegesen a járulékos ügyintézések során fellépő […]
 • Felújítás az ingatlan eladása előttFelújítás az ingatlan eladása előtt Ha már korábban terveztük a lakás eladását és e miatt már annyira kitoltuk a felújítást, hogy nem is kerül már rá sor önmagunk érdekében, akkor is érdemes pár dolgot felújítani. A kérdés, mi az, amit még megéri megcsinálni és mit érdemes kihúzni a felújítási listáról, hogy ne legyen deficites az munkálat? Az ingatlan meghirdetése előtt mindenképp nézzünk utána, milyen áron mennek a környéken az ingatlanok. Érdemes már hetekkel, hónapokkal a tényleges eladási szándék előtt a figyelni […]
 • Felújítás közben vigyázzunk családunk és magunk egészségére!Felújítás közben vigyázzunk családunk és magunk egészségére! A lakásfelújításnál nem szabad megfeledkezni a munkálatokat követő élhetőségéről is az egészségügyi szempontok tekintetében. Ez akkor igazán fontos, ha alakulóban van a család, vagy már gyerek is van a családban. Informálódjunk a felhasznált alapanyagok minőségéről és esetleges káros hatásairól. Ha újszülött várható a családban, időben végezzük el a szobafestést, számoljunk a festék kipárolgási idejével, lehetőleg VOC-mentes festéket alkalmazzunk. A statisztikák szerint minden […]
 • Néhány fénykép lakásfelújítás, épületfelújítás munkáinkbólNéhány fénykép lakásfelújítás, épületfelújítás munkáinkból Néhány fénykép lakásfelújítás, épületfelújítás munkáinkból. Várjuk az Ön megkeresését is, ha lakását szeretné felújíttatni, ha kőműves, szobafestő mázolót keres, ha rábízná a felújítások kivitelezését egy gyakorlott generálkivitelezőre. Képek munkáinkból: lakásfelújítás, rendelőfelújítás
 • Penész a lakásbanPenész a lakásban Nem csak ronda, de egészségtelen is! A penész a lakás falain nem elég, hogy csúnya, de komoly betegségeknek is lehet az okozója a penészes levegő ingatlanjában! Ha megtelepszik, elég nehézkesen tüntethető el, mert ott jelenik, ahol adottak az életkörülményeik. Ilyenkor nem csak a penésszel kell küzdeni, hanem meg kell változtatnunk a helyiség mikroklímáját is. Két javaslat, hogyan előzzük meg ezt a küzdelmet: Figyeljünk a megfelelő szellőztetésre! Nem csak a nyári időszakban […]
 • Lakásfelújítás előkészítéseLakásfelújítás előkészítése Az otthonunk felújítása izgalmas dolog, de a siker érdekében elengedhetetlen a megfelelő előkészítés. Ebben a cikkben áttekintjük a lakásfelújítás előkészítésének fontos lépéseit és adunk néhány hasznos tanácsot annak érdekében, hogy a projekt zökkenőmentesen haladjon előre. Lakásfelújítás Előkészítése: Lépések és Tanácsok. Az első és legfontosabb lépés a tervezés. Határozza meg, milyen célt szeretne elérni a felújítással, és válassza ki a megfelelő stílust. Részletes tervek […]