Családi ház építés

Nem csak lakásfelújítás, épületfelújítás! Családi ház építés referenciákkal. Vállaljuk családi ház építését az alapoktól a kulcsrakész átadásig. Gyakorlott ügyes, megbízható szakemberek. Hogy építsünk családi házat? Nagy kihívás mindkét fél részéről a családi ház építése, kivitelezőnek és építtetőnek is. A ház tervezése idején is már nagyon sok döntéshozatalra van szükség. Első sorban, hogy mennyibe is fog kerülni hozzávetőlegesen, milyen engedélyek és hatóságok bevonása szükséges, mi az amit kihagyhatunk spórolás szempontjából, és mi az amit mindenképp szükséges megvalósítani.

Ajánlott már a tervezési időben egy jó szakember vagy kivitelező vállalkozó segítségét és tanácsit, javaslatait kikérni.Lehetőleg referenciával rendelkező ember legyen, aki már épített néhány családi házat. de bizonyos szaklapok, építkezéssel foglalkozó könyvek tanulmányozása is célszerű dolog a kezdetekkor. Sőt tanácsokat is kérhetünk ismerősöktől, akik már túl vannak egy-két építkezésen, és felhívják a figyelmünket, hogy mi az amit ne kövessünk el.

Amennyiben túl vagyunk a családi ház tervezési és engedélyeztetési bonyodalmain, ami már sokunknak nagy kihívás, jöhet a kivitelezés, építkezés. De kivel építtessük fel a családi házunkat? Ennek kiválasztása sem könnyű dolog. Nem mindegy, hogy szerkezetkészre vagy teljesen kulcsrakészre csináltatjuk meg vele. Bárkit is választunk lehetőleg kérjünk referenciákat és tételes árajánlatot és teljes ütemtervet is az építkezésről. Ennek az a lényege, hogy tudjuk a folyamatát, hogy mikor melyik építőanyag beszerzése a következik. Nem jó megoldás mindent felhalmozni egyszerre, mert egyrészt útban lehet, de meg is sérülhet a munkálatok közben vagy az időjárási viszontagságokban, és még akár el is lophatják. A legtöbb kereskedővel és beszállítóval le lehet beszélni ezeket a határidőket, hogy mit mikor szállítsanak.

Ha eljutottunk idáig, hogy mindent leegyeztettünk, akkor sem pihenhetünk meg, mint aki jól végezte dolgát, mert ajánlott az építkezést szemmel tartani és a munkafolyamatok végén ellenőrzést tartani, akár egy független szakértő bevonásával. Ez mindkét félnek az érdeke.Ilyen munkafolyamatok végén szokták a fizetési részleteket kiegyenlíteni. A családi ház építkezés befejeztével történnek a végleges elszámolások és a lakhatási engedély megkérése.

Egy-két jótanács az építkezésre.

A jó minőségű alap nagyon fontos. Jó legyen a minősége a vasalásnak, a tervek szerint, szakszerűen történjen.

A beton bizonyos energiákat csak úgy tud elviselni, ha megfelelő vasalással van ellátva, ez az úgynevezett betonvas.

Vasalással nem szabad spórolni, amit bele kell tenni, azt tegyük is bele.

 

  • Alap szigetelés, víz és a pára ellen.
  • Tervekben előírt hőszigetelés pontos kivitelezése.
  • A tervekben előírt és engedélyeztetett nyílászárók mérete.
  • Az elfogadott tervek pontos betartása, mivel ha eltérünk, súlyos pénzekkel bírságolhatnak meg vagy rosszabb esetben visszabontással is büntethetnek.

Amennyiben Ön szeretné tapasztalt szakemberekre bízni a leendő otthonát keressen minket elérhetőségeinken és kérjen árajánlatot elérhetőségeinken.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Lakásfelújítási támogatásLakásfelújítási támogatás A Lakásfelújítási támogatásról.A lakásfelújítási támogatás vagy Otthonfelújítási támogatás egy egyszeri alkalommal igényelhető, vissza nem térítendő támogatás gyermekes szülők, vagy […]
  • LakásfelújításLakásfelújítás Lakásfelújítás Budapest és Pest megye környékén. Akár teljes lakásfelújításról van szó, akár csak egy szobát kell kifesteni, ránk számíthat. Szakszerű munkavégzés, megbízható […]
  • KerítésépítésKerítésépítés Kerítésépítés Budapesten, Olcsó árak, kiváló minőség. Ismét építettünk egy szép kerítést, amelyik kiválóan illeszkedik a környezetéhez és a házhoz. Önnek is kerítés építésre van szüksége? […]