Burkoló

burkoloA burkoló szakember alakítja ki felület takarás segítségével azt a képet, amelyet használója éveken keresztül nézni fog, nem mindegy tehát, hogyan dolgozik a burkoló. A burkolás során gondoskodni kell a megfelelő mennyiségű, minőségű anyagról, az olcsó nem mindig jó, a spórolósan felvitt ragasztó például pár év múlva omladozó fürdőszobát jelenthet. Nagy tapasztalattal rendelkező, leinformálható burkoló szakemberünk segít Önnek a legmegfelelőbb anyag és eljárás kiválasztásában, tanácsot ad, árajánlatot készít. Segítségével optimális szinten tarthatja a költségkeretet, így biztos lehet benne, hogy a burkolatban a napi használat során sem fog csalódni.

Vállaljuk:

 • Hidegburkolás, csempézés, járólapozás
 • Parkettázás, laminált parketta készítés
 • Parketta felújítás, csiszolás, lakkozás, átrakás
 • Lambéria, lambériázás, falburkolás
 • Műanyag, linóleum padló készítés, szőnyegpadló lerakás
 • Hajópadló lerakása
 • Munka felmérése, javaslatok a megvalósítás lehetőségeire
 • Árajánlat készítés
 • Anyagok, színek kiválasztása

A teraszburkolás mesterfogásai.

Nem kis bosszúságot okoz, ha észrevesszük, hogy a nemrég burkolt teraszunk csempéi táskásodnak, töredeznek, repedeznek, majd málladozni kezdenek még a mélyebb rétegek is.A kifogástalan kivitelezés egyik feltétele a megfelelő aljzat előkészítés és a megfelelő rétegrend szigorú betartása. Milyen a jó aljzat? Megkötött, szilárd, repedezésektől mentes, kellő teherbírású és megfelelő lejtésű vasbeton szerkezet. Az erkélyeket és teraszokat minimum 2%-os lejtéssel kell kialakítani, hogy a víz ne tudjon megállni a burkolaton, és ne váljon csúszóssá. A megfelelő esztrichréteg felvitele előtt a megfelelő tapadás biztosítása érdekében egy alapozóréteget kell felvinni: víz és esztrich anyagból kevert úgynevezett kötőhidat. A gyors kötésidőnek köszönhetően 20 Celsius körüli hőmérsékleten a szigetelőréteg felvitele már 24-óra múlva megkezdhető. Amennyiben a lejtős réteg vastagsága nem lehet több 10mm-nél, akkor a gyorsan kötő cementbázisú bel- és kültéri ragasztó és kiegyenlítő anyagát használjuk. A lejtésadó réteg elkészülte után 20 celsius fokon már négy óra múlva felvihető a vízszigetelő réteg. -Kétkomponensű vízszigetelő réteg.A lejtésadó esztrichre készített közvetlenül a burkolat alatt elhelyezkedő vízszigetelés megakadályozza a víz beszivárgását, a sókivirágzást, és fokozza a burkolat fagyási-olvadási terheléssel szembeni ellenálló képességét. A kétkomponensű, rugalmas cementkötésű szigetelőhabarcs, szintetikus gyantaadalékának köszönhetően jól tapad, megszilárdulva is rugalmas marad és ellen tud állni a legdurvább vegyi anyagoknak is. Minimum 2mm vastag rétegben, egy fém simítóval hordjuk fel az aljzatra és erősítőként egy üvegszövet hálót fektetünk bele, ami jelentősen megnöveli a burkolat ellenálló képességét. Különös odafigyeléssel járunk el a tágulási hézagoknál és az illeszkedéseknél (aljzat, falsík), hogy a vízszigetelés folytonossága megmaradjon.

Lakásfelújítás? Felszedjük-e a régi burkolatot vagy sem?

A régi burkolatot nem kell feltétlenül felbontani, amennyiben az ép és teherbíró. Elegendő ilyenkor a kotyogó, nem stabil, málló darabokat eltávolítani és a helyét kijavítani. Viszont teljesen sík, egyenletes nedvszívó aljzatra lesz szükség. A régi, kopott általában csak távolról tűnnek síknak. Ennek kiküszöbölését aljzatkiegyenlítő réteggel és mélyalapozóval érhetjük el. Ha az aljzat egyenletessége nagyobb, akkor több rétegben kell az aljzatkiegyenlítőt elteríteni. Bármelyik márkát is választjuk érdemes rendszerben gondolkodni, tehát azonos márkájú aljzatkiegyenlítőt, alapozót, kenhető vízszigetelést(ahol szükséges), ragasztót és fugázóanyagot használjunk. Technológiailag tehát megoldható, hogy a régi burkolatra ragasztjuk az újat, és ez jelentős megtakarítással is jár, hiszen megspórolható a bontási munkák és az építési törmelékek kezelésének ideje és munkadíja. Azonban figyelembe kell venni azokat a velejárókat is, hogy ezáltal megnő a födém terhelése (dupla burkolat súlya), és megemelkedik a járóvonal (szintmagasság). Ez problémát okozhat pl. a küszöbnél az ajtólap magasságánál, ha esetleg nem lehet belőle levágni, a gépészeti csatlakozások magasságánál, csatlakozó lépcső induló vagy érkező fokmagasságánál, burkolatváltásoknál, stb. Ha ezeken a helyeken gondot okoz a szintemelkedés, akkor mégiscsak ajánlatosabb felbontani a régi burkolatot. A nem teljesen párhuzamos falak elpalástolására ajánlatos a diagonális (átlós) fektetési mód. Igaz, hogy így több vágási hulladék keletkezik, de ezzel például elérhető az összefüggő, tértágító hatású burkolat. A sakkmintát, vagy a ritkított sakkmintát is lehet ilyen esetben alkalmazni. A munkát minden esetre gondos tervezés előzze meg, hogy minden helyiségből nézve, kellemes képet kapjunk, és az adott színekből a mennyiség is megfelelő legyen. Papíron könnyebb és olcsóbb az esetleges módosítás mint a valóságban.

Burkolatok fektetése.

A nagy hőmérséklet ingadozásnak kitett felületeken az aljzatban és a burkolatban kialakuló feszültségek elnyelése érdekében 9-12 nm-ként, a hosszú és keskeny felületeken 4-5 méterenként osztóhézagot alakítunk ki. Csak flexibilis ragasztót használunk a burkolólapokhoz. Mi leginkább a MAPEI termékeket javasoljuk a burkolási munkálatokhoz.

A burkolás erőteljesen térformáló hatású, meghatározóak a színek és a formák. Szakemberünk segíteni tud, hogy minden pontosan a megrendelőnk igényei szerint nézzen ki, és  úgy legyen használható ahogyan azt ügyfelünk elképzelte. Kérem tekintse meg referencia bemutatónkat, és keressen bennünket, kérjen árajánlatot!

 

Kapcsolódó bejegyzések

 • Lakás melegburkolásaLakás melegburkolása Lakás melegburkolás Budapest és Pest megyében. Sok éves  tapasztalat, garancia! Keressen bennünket ha burkolásra, melegburkolásra van szüksége és kérjen árajánlatot. Az iparosodás, a technológiai fejlődés, az innováció és a folyton változó vásárlói igények egymásra kifejtett kölcsönhatása minden területen nagyon gyors változásokat képes eredményezni, amit még pluszban erőteljesen befolyásol a divat is. Mára a divat ugyanúgy teret követelt magának a lakberendezésben, mint a textil- és […]
 • Fürdőszoba felújítás BudapestenFürdőszoba felújítás Budapesten Felújítjuk fürdőszobáját. Zuhanyzó, mosdó beépítés korszerűsítés, fürdőszoba burkolás szaniterek beszerelése, csúszásmentes padló készítés. Keressen bennünket és kérjen árajánlatot!
 • Burkolási referencia munkákBurkolási referencia munkák Fürdőszoba, wc, konyha burkolási munkáink.
 • Referencia munkák burkolásReferencia munkák burkolás Referencia munkáim, burkolás, járólapozás
 • Néhány fénykép lakásfelújítás, épületfelújítás munkáinkbólNéhány fénykép lakásfelújítás, épületfelújítás munkáinkból Néhány fénykép lakásfelújítás, épületfelújítás munkáinkból. Várjuk az Ön megkeresését is, ha lakását szeretné felújíttatni, ha kőműves, szobafestő mázolót keres, ha rábízná a felújítások kivitelezését egy gyakorlott generálkivitelezőre. Képek munkáinkból: lakásfelújítás, rendelőfelújítás
 • Megéri lakást felújítani?Megéri lakást felújítani? A lakásfelújítás kérdése sok lakás tulajdonos számára fontos döntés, és általában összetett szempontokat foglal magában. A felújítás lehetőséget ad a meglévő otthonunk átalakítására és az igényeinknek való megfelelésre, de a projekt során felmerülő költségek és kihívások is fontos tényezők. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy valóban megéri-e lakást felújítani, és mire kell figyelnünk a döntés előtt. Értékhozadék: Az egyik legfontosabb szempont az, hogy a felújítás növeli-e az […]