Fürdőszoba felújítás

Fürdőszoba felújítás Budapesten és Pest megyében nagy tapasztalattal, garanciával. Fürdőszoba korszerűsítése zuhanyzó, kád beépítése, szaniter csere. Bármilyen fürdőszoba felújítási munkával kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal.

Fürdőszoba felújítás (csaptelepek, mosdók).

Amikor 10-15 év használat után fürdőszobánk felújítására szánjuk el magunkat, az első, amit megállapíthatunk, hogy a fürdőszoba-berendezések kínálata rendkívül megváltozott. A csaptelepek és szaniteráruk kínálatában szinte robbanásszerű a választék bővülése.

Míg korábban a fürdőszoba felszerelési tárgyainak kínálata néhány típusból és színváltozatból állt, addig ma a különböző anyagok, formák és színárnyalatok szédítő választékával találkozunk. Bár ezen a téren a fejlődés nem olyan mértékű mint a számítástechnikában, azért születnek életünket egyszerűbbé tevő újítások.

Nem is olyan régen még az is komfortos megoldás volt, hogy a mosdóra, kádra még külön hideg-, illetve melegvíz-csapot szereltek, ha valaki mosdáshoz, borotválkozáshoz éppen megfelelő hőfokú meleg vizet szeretett volna, azt a mosdóban kellett kikevernie. Ehhez képest forradalmi előre lépés a napjainkban szinte egyeduralkodó egykaros csaptelep. Az egyszerű használat mellett előnye az is, hogy minimális a karbantartási igénye. Általában kerámiabetéttel szerelik, de léteznek fémbetétes változatok is, amelyek úgy működnek, hogy a csaptelep belsejében fémgolyó csúszkál egy teflonbevonatú gumigyűrűn. A szerelés, felújítás mindkét esetben egyszerű: egy darabban cserélhető a belső rész.

Hasznos és gazdaságos az a víztakarékos megoldás is, hogy egy betét segítségével szabályozható a víz mennyisége. De még ennél is kényelmesebbek az úgynevezett termosztátos csapok, mert ezekkel csak annyi a dolgunk, hogy a kívánt hőfokot beállítjuk, és a vizet automatikusan keveri ki a berendezés. Ez különösen kád vagy zuhany esetében komfortos, de van már mosdóra szerelhető változat is. Különösen kisgyermekes családoknak, sérült vagy idősebb emberek számára érdemes ilyen típust beszerezni. A termosztát kiegyenlíti a hideg és a meleg vizet szállító csővezetékekben a nyomás és a hőmérséklet-változásokat, ezzel pedig megakadályozza a kellemetlen „váltófürdőt”, ami akkor következik be, ha például a család egyik tagja a konyhában vizet enged. Az állandó vízhőmérséklet növeli a komfortérzetet, és szappanozás után, ha újból megnyitjuk a csapot, ugyanolyan hőmérsékletű vizet kapunk.

Más esztétikai okból azonban reneszánszát éli a hagyományos kétkaros, vagy más néven kétgombos csaptelep is, amelyből különösen a régi formákat idéző nosztalgikus típusok mutatnak jól a fürdőszobában. Ezek persze elődeiktől eltérően már kerámiabetéttel készülnek, és ez hosszú éveken keresztül garantálja megbízható működésüket.

A mosdózáró dugót egy ideje felváltotta a csaptelephez szervesen tartozó leeresztőszelep.

Különleges kialakítású mosdókhoz speciális kivitelre lehet szükség, ilyenkor vegyük figyelembe a gyártó javaslatait. Ugyancsak technikai újdonság a perlátor vagy magyarul gyöngyöztető, amely fontos része a csaptelepnek: meggátolja a vízkőlerakódást, a vizet levegővel dúsítja, és kellemesen lágyítja a vízsugarat. Mivel így kevesebb vizet használunk fel, sokat teszünk vele környezetünk védelméért is. A kádon levő csaptelepen váltókar teszi lehetővé a zuhanyozást. Különböző műszaki megoldások közül választhatunk: van hagyományos fali kivitel, a fal alá épített, illetve a kád- vagy csempeperemre helyezhető típus is. Speciális megoldás, amikor a le- vagy túlfolyó-garnitúra kádtöltőként is üzemel, de ilyenkor falba építhető kezelőszelepet kell használnunk. Kádakhoz is célszerű termosztátos csaptelepet választani, ami véd a forrázás ellen, és még komfortosabbá teszi a fürdést.

Léteznek egyedi megoldások speciális igényekre. Például az olyan mosdócsaptelep, amelynek kihúzható feje a hajmosó vagy akár a bidé szerepét is betölti. Vannak lengőkaros, nyomógombos, sőt érintés nélkül működő típusok is. Ez utóbbiak vezérlését infraszenzor végzi, ezért különösen mozgásukban korlátozott személyek, steril körülmények között dolgozó orvosok vagy közületek számára lehetnek hasznosak. Árulnak ablak alá szerelhető, dönthető mosogató-csaptelepeket, sőt olyanokat is, amelyeket mosogatószer adagolóval építenek egybe. A modern kerámiabetétes csapok védelmében a beérkező vízvezeték csövére (lehetőleg a vízóránál) célszerű szűrőt beépíteni.

Végezetül egy tanács: vásárláskor próbáljuk meg egy fürdőszobán belül azonos kollekcióból kiválasztani a különféle szanitereket.  Fürdőszoba felújítás Galéria.

Amennyiben Ön is szeretne fürdőszoba felújítást, vegye fel velünk a kapcsolatot vagy hívjon a fenti telefonszámon, hogy árajánlatot adhassunk.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Fürdőszoba felújítás BudapestenFürdőszoba felújítás Budapesten Felújítjuk fürdőszobáját. Zuhanyzó, mosdó beépítés korszerűsítés, fürdőszoba burkolás szaniterek beszerelése, csúszásmentes padló készítés. Keressen bennünket és kérjen árajánlatot!
  • Burkolási referencia munkákBurkolási referencia munkák Fürdőszoba, wc, konyha burkolási munkáink.
  • Megéri lakást felújítani?Megéri lakást felújítani? A lakásfelújítás kérdése sok lakás tulajdonos számára fontos döntés, és általában összetett szempontokat foglal magában. A felújítás lehetőséget ad a meglévő otthonunk átalakítására és az igényeinknek való megfelelésre, de a projekt során felmerülő költségek és kihívások is fontos tényezők. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy valóban megéri-e lakást felújítani, és mire kell figyelnünk a döntés előtt. Értékhozadék: Az egyik legfontosabb szempont az, hogy a felújítás növeli-e az […]
  • LakásfelújításLakásfelújítás Lakásfelújítás Budapest és Pest megye környékén. Akár teljes lakásfelújításról van szó, akár csak egy szobát kell kifesteni, ránk számíthat. Szakszerű munkavégzés, megbízható mesteremberek. 100% garancia. Kérjen árajánlatot! Otthonunk karbantartásának egyik legnagyobb eseménye a lakásfelújítás, mely legtöbbször a belső szerkezet átalakítását eredményezi, de magában foglalhatja a külső szerkezeti munkálatokat és akár a kerten végzendő változtatásokat is. A felújítás nem áll meg a […]
  • Melegburkolat a konyhában, fürdőbenMelegburkolat a konyhában, fürdőben Melegburkolatra szeretne váltani a konyhában és/vagy a fürdőben? Nem lehetetlen, de tartsuk be az előírásokat! Ami ebben az esetben a kritikus tényező, az természetesen a víz és a pára jelenléte. Magától értetődő, hogy a fürdő és a konyha padlója ki van téve a víz hatásának, melegburolásuk vízhatlan anyagokkal lehetséges. Minden más anyag hamar megcsúnyul és tönkre is megy. Padlószőnyegben és hagyományos laminált padlóban lehetőleg egyáltalán ne gondolkozzunk! Amire szükségünk van a […]
  • Felújítás közben vigyázzunk családunk és magunk egészségére!Felújítás közben vigyázzunk családunk és magunk egészségére! A lakásfelújításnál nem szabad megfeledkezni a munkálatokat követő élhetőségéről is az egészségügyi szempontok tekintetében. Ez akkor igazán fontos, ha alakulóban van a család, vagy már gyerek is van a családban. Informálódjunk a felhasznált alapanyagok minőségéről és esetleges káros hatásairól. Ha újszülött várható a családban, időben végezzük el a szobafestést, számoljunk a festék kipárolgási idejével, lehetőleg VOC-mentes festéket alkalmazzunk. A statisztikák szerint minden […]