Lakás és családi ház bővítése tetőtéri ablakokkal.

A magastetős házakban gyakran egy jó ideig kihasználatlanul maradt a tetőtér, legfeljebb tárolóként funkcionált. Az utólagos beépítés akkor válik időszerűvé, ha lakásfelújítás vagy családi ház felújítás van, bővül a család létszáma, dolgozó vagy vendégszoba kialakítására, építésére van szükség.

A gyerekek felnőtté válásával a több generáció zavartalan együttélésének feltételeit szintén ilyen módon lehet kialakítani.

A lakásfelújítás vagy éppen családi ház felújítás felfelé terjeszkedésével olyan kellemes légkörű terek alakíthatók ki, amelyekbe a minőségi tetőtéri ablakokon át egész évben sok természetes fény jut be, így spórolhatunk az áramköltségen. A kiegészítőkkel pedig szabályozhatóak a fény és hőviszonyok is.

Néhány dologgal viszont tisztába kell lennünk, mielőtt belekezdenénk a lakásfelújítás és a tetőtőtér hasznosításába. Természetesen nagyon eltérőek a kiinduló építészeti adottságok és azokhoz mérten kell szakmailag belekezdeni az átalakításhoz, felújításhoz, építéshez. Engedélyezési szempontból például minden esetben érdemes a szakhatóságoknál tájékozódni, de laikusként ezt már érdemesebb tervezőre-építészmérnökre bízni.

A tetőtér beépítés amúgy is értékteremtő beruházásnak minősül, főként akkor, ha megfelelő szakértelemmel és költséghatékonyan sikerül megvalósítani. A bonyolultságtól függő kivitelezési időigény figyelembe vétele mellett előfordulhat, hogy egyes munkafázisok alatt biztonsági okból nem tartózkodhatunk a lakásban. A tervezés megkezdését egy alapos felmérés előzi meg. Először is szükséges a tetőszerkezet faanyagvédelmi és statikai vizsgálata, de a funkcionális igényekből adódó esetleges többletterhelés miatt a meglévő alapok és tartószerkezetek állapota sem elhanyagolható.

Az illetékes építési hatóságnál szintén ajánlott érdeklődni, mert valószínűleg szükség lesz az engedélyek beszerzésére a homlokzat vagy a tartószerkezetet érintő átalakítások esetében.A kivitelezés befejezésekor a korrekt elszámolás alapja az alaposan átgondolt és szakemberekkel előzetesen leegyeztetett költségek megbecslése.

Csak első osztályú anyagokat szabad beépíteni, mert a fő elemeket később nehéz és igen költséges cserélni. A külső és belső fólia és a hőszigetelés létfontosságú, de a tetőtéri ablakokon és kiegészítőkön sem érdemes spórolni, mert ezáltal kiküszöbölhetjük a párásodást és a penész kialakulását, illetve a helyiség levegőtlenségét. Mindezen elemek bármely évszakban az egészséges klímájú lakás elengedhetetlen hozzávalói. A komfortérzet növelésére szolgálnak nyáron az árnyékolók, mert a kialakításuk hatására akár öt fokkal hűvösebb lehet a tetőtér, télen pedig a redőnyök javíthatják akár tizennégy százalékkal is a hőszigetelő képességet. A kevésbé elérhető magasságú helyekre előre programozható, esőérzékelővel ellátott tetőtéri ablakok is választhatóak.

Ha Ön lakásfelújítás, családi ház felújítás vagy építkezés, tetőtér beépítés előtt áll keressen minket, hogy a lehető legjobb árajánlatot és munkát tudjuk biztosítani.

Kapcsolódó bejegyzések

  • ÉpületfelújításÉpületfelújítás Épületfelújítás, ingatlanfelújítás, épület tatarozás Budapest és Magyarország területén. Épület szigetelés, vakolás, korszerűsítés. Vállaljuk épületek teljes felújítását, korszerűsítését, dryvit szigetelését. Az idő előrehaladtával lassan megöregszik minden épület, pereg a vakolat, beázik a tető, elkerülhetetlenné válik az épületfelújítás. Míg régebben néhány anyagfajtából, és technológiából válogathattunk a szigetelési, vakolási, vízzárási lehetőségek közül, manapság már több száz […]
  • Kerítés építésKerítés építés Téglakerítés építés referencia képek
  • HőszigetelésHőszigetelés Hőszigetelés Budapesten. Hőszigetelés garanciával, hőhídak megszüntetése, lakás és épületszigetelés profi gyakorlott szakemberekkel, minőségi munkavégzés, garancia a munkánkra! A Kiváló Hőszigetelés. A hőszigetelés szóra ne csak a hideg és a rezsi csökkentését vegyük figyelembe mert, egy jól tervezett, és elkészített hőszigetelés sokkal több jó oldala is van. Mutatunk néhány egyéb dolgot amit nem érdemes figyelmen kívül hagyni: A klíma rezsije csökken, nem érzünk […]
  • Lakásfelújítás áraLakásfelújítás ára A lakásfelújítás várható költsége döntő erejű a tulajdonosok szemében, melyet számos tényező befolyásol. Ilyen például a lakásfelújítás műszaki változtatásokkal kapcsolatos követelménye, a beépítendő anyagok minősége és ára. A felújítás összege a tulajdonosok által beszerzett építési anyagok és berendezési tárgyak árából, ezek mellett pedig a kivitelező megbízási díjából, munkadíjból, a kivitelező által vásárolt anyagok árából és esetlegesen a járulékos ügyintézések során fellépő […]
  • Lakásfelújítási támogatásLakásfelújítási támogatás A Lakásfelújítási támogatásról. A lakásfelújítási támogatás vagy Otthonfelújítási támogatás egy egyszeri alkalommal igényelhető, vissza nem térítendő támogatás gyermekes szülők, vagy egyedülálló szülő részére, a család otthonául szolgáló ingatlan felújítására. Fontos megjegyezni, hogy a támogatás maximális összege 3 millió forint, amelyet az Államkincstár fizet ki egy alkalommal 50-50%-os megosztásban munkadíj és anyagköltségre. Az állam a felújítás költségének az 50%-át vállalja […]
  • Festés, mázolás, tapétázásFestés, mázolás, tapétázás Festés, mázolás, tapétázás. Felületek finomjavítása, portalanítása, csiszolása, javítása. Felület tisztítás, javítás, alapozás. Épületek, lakóterek, falak, mennyezetek külső és belső felületi, felületképzési munkálatainak elvégzése. Textúrázás, különleges hatású fal kialakítása. Olyan festő mesterekkel dolgozunk, akik nem csak mesterei a szakmájuknak, hanem nagyon szeretik is azt amit csinálnak, ezáltal a munkájuk sokkal tartósabb és precízebben kivitelezett lesz. A festési munkák […]