Víz, gáz, fűtésszerelés

gaz-vizszereles2Több mint húsz éve építünk ki víz gáz és központi fűtés rendszereket. Családi házak komplett fűtésrendszereit tervezzük meg, és építjük ki. Lakásfelújítás során végzünk radiátorcserét, fűtésrendszerek korszerűsítését, felújítását. Padlófűtés tervezése kiépítése. Hideg -melegvízes hálózat kiépítése. Fogyasztásmérős fűtésrendszerek kiépítése. Kazán beépítése, kazán csere. Ha gázkonvektor helyett szeretne központ fűtést, vagy csak gázkonvektort szeretne beépíttetni, abban is tudunk segíteni. Mindegy, hogy egy melegvizes bojlert, vagy komplett gépészetet szeretne csináltatni, hívjon bennünket az elérhetőségeinken, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy árajánlatot adhassunk. Leinformálható, referenciával rendelkező mesterek vagyunk.

Tippek a mosdó beépítéséhez.

Vásárláskor feltétlenül ellenőrizni kell, hogy a vásárolt új kagyló felfogó csavarjai megvannak-e hiánytalanul, és hogy a csapok helye megfelelő-e. A csaptelep kiválasztásakor a szépség mellett gondoljunk a funkcionalitásra is. Lehet falra szerelhető, vagy mosdócsapba épített, lehet hagyományos tekerős vagy karos, lehet kerámiabetétes vagy egyéb, de a minőséget mindenféleképpen tartsuk szem előtt. A mosdó fölötti falfelületet- és ha lehet, az oldalfalakat is vízzáró burkolattal lássuk el. A padló igényeinktől és ízlésünktől függően lehet hideg- vagy melegburkolat, de alatta az esetleges beázás megakadályozására feltétlenül szükséges a teknőszigetelés. A kifolyó, kifröccsenő víz elvezetésére padlóösszefolyó kiépítése is indokolt. Mielőtt bármihez is hozzákezdünk, zárjuk le a hideg- és melegvíz szelepeket. A mosdócsap megnyitásával győződjünk meg róla, hogy nem szivárog a víz a megbontani kívánt vezetékekből. Ezután láthatunk munkához.

Előkészületek: a felerősítő furatok kijelöléséhez határozzuk meg a mosdó magasságát. Ez általában 800-850mm, de ezt igényeinkhez és magasságunkhoz igazodva módosíthatjuk is. 10-es átmérőjű, 120- 140 mm hosszú csavarokra lesz szükség. mindenképpen használjunk vízmértéket, hogy a mosdó vízszintesen álljon.

Felszerelés: ha a falban a kiállások már készen vannak, a mosdó egyszerűen beépíthető: függesszük fel a függesztőcsavarokra. Ezt megtartva az alátéteket és a rögzítőanyákat kézzel csavarjuk be. Ezután meg is kell húznunk az anyákat egy villáskulccsal. Semmiképp nem szabad túlhúzni , mert a mosdó a rögzítőcsavaroknál kitörhet.

Csapszerelés: az új mosdókagylókon a csaptelep helyét csak kikönnyítések jelölik. A kerámiába ütött lyukakat csak fokozatosan nagyon óvatosan bővítsük a megfelelő méretűre, mégpedig felűről. Ha a régi csap nem megfelelő, vásárláskor célszerű hazai egykarosat választanunk, amely kényelmes és víztakarékos is.

Bekötés: a csaptelep bekötő csöveit lágy ívben hajlítsuk meg, hogy azok egytengelyűek legyenek a sarokszelepekkel. Csavarjuk le a szorítóanyáikat, majd húzzuk a bekötőcsövek végeire. A tömítéseket igazítsuk a helyükre, az anyákkal pedig rögzítsük a csöveket. A szivárgás ellenőrzésére nyissuk meg a sarokszelepeket.

A szifon: dugója vagy szelepe révén lezárja a kagyló kifolyónyílását, alsó vízzárja pedig megakadályozza a csatornaszag visszaáramlását. Úgy állítsuk be, hogy a szennyvízvezetékbe  csatlakozó cső vízszintesen álljon. A szifon hollandi anyáit húzzuk szorosra, ügyelve arra, hogy a becsatlakozó csövek ne nyúljanak mélyen  a vezetékbe.

Fontos: a mosdó falhoz simuló felső éle mögé ajánlatos vízzáró és szintkiegyenlítő gumiidomot vagy szivacsot is erősíteni, de a hézagot szilikonos tömítővel kenjük ki. A kinyomópisztolyból kinyomott anyagot ujjunk benedvesített begyével simítsuk homorú felületűre.

Egyéb mosdóbeépítési lehetőségek: -Alsó beépítés: Elegáns megoldásnak számít az alulról beépített mosdó, amikor alulról kapcsolódik a pulthoz a mosdó. Ilyenkor a mosdó pereme egyáltalán nem látszik, helyette a mosdókagyló ívét pontosan követő, szépen csiszolt kő vagy csempemozaik érvényesül.

-Felső ráépítés: a pultos mosdókat rendszerint a mosdószekrény tetejére építik rá. Fontos a méretpontosság, ugyanis elég néhány mm eltérés, és a szekrény nem fog illeszkedni a mosdó alján lévő bevágásba. Ennél a megoldásnál a pult munkalapja 15-20 cm-rel alacsonyabbra kerül a szokásosnál.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Beépített szekrényBeépített szekrény Lakásfelújítás során beépített szekrény készítése.
  • Referencia munkák burkolásReferencia munkák burkolás Referencia munkáim, burkolás, járólapozás
  • Festéket vagy tapétát válasszunk?Festéket vagy tapétát válasszunk? Lakásfelújítás festés, mázolás, tapétázás. Festhető tapéta szakszerű felragasztása, a festendő felületek megfelelő előkészítése. Vállalunk bármilyen festés mázolás munkát Budapesten és vonzáskörzetében. Dilemma, hogy tapétázzunk vagy fessünk? Mi alapján döntsük egyik vagy másik mellett? Az egyik legfontosabb, döntő tényező, hogy a tapétázott falak melegebbek, sokkal komfortosabbnak érzetet nyújtanak. A mai bő mintakínálattal igen egyedi hangulatot teremthetünk a lakásban. Érdemes […]
  • TeraszburkolásTeraszburkolás Teraszburkolás, tornác burkolás, pontos, szakszerű kivitelezés, tartósság. Vállaljuk lakások és házak külső és belső felületeinek burkolását, csempézést járólapozást. Felület előkészítés, kiváló minőségű kivitelezés. Teraszburkolás képek:
  • A lakásfelújítás buktatóiA lakásfelújítás buktatói A lakásfelújítás izgalmas lehet, de számos buktatóval is járhat. Ahhoz, hogy sikeresen felújítsuk otthonunkat, fontos tisztában lenni ezekkel a potenciális problémákkal, és megfelelően felkészülni rájuk. Ebben a cikkben áttekintjük a lakásfelújítás leggyakoribb buktatóit, és megosztunk néhány tippet a problémák elkerülésére.   Szakember hiánya: Az egyik legnagyobb hiba, amit sok lakásfelújító elkövet, az az, hogy nem vesz igénybe szakembereket. Bár az otthoni DIY […]
  • Lakásfelújítás árLakásfelújítás ár Lakásfelújítás árak minden lakásnál és családi háznál egyedi. A lakásfelújítás ára függ az igényektől, a felhasznált anyagoktól, az előkészítés módjától és időtartamától, illetve sokféle egyéb összetevőtől. Éppen ezért csak előzetes ingyenes felmérés után tudunk egyedi személyre szabott kedvező árat adni a lakásfelújításra. Néhány jó tanács mielőtt lakás-, vagy családi ház felújításába kezd. Először is fel kell mérnünk anyagi lehetőségeinket, és ehhez kalkuláljuk ki, hogy milyen […]