Víz, gáz, fűtésszerelés

gaz-vizszereles2Több mint húsz éve építünk ki víz gáz és központi fűtés rendszereket. Családi házak komplett fűtésrendszereit tervezzük meg, és építjük ki. Lakásfelújítás során végzünk radiátorcserét, fűtésrendszerek korszerűsítését, felújítását. Padlófűtés tervezése kiépítése. Hideg -melegvízes hálózat kiépítése. Fogyasztásmérős fűtésrendszerek kiépítése. Kazán beépítése, kazán csere. Ha gázkonvektor helyett szeretne központ fűtést, vagy csak gázkonvektort szeretne beépíttetni, abban is tudunk segíteni. Mindegy, hogy egy melegvizes bojlert, vagy komplett gépészetet szeretne csináltatni, hívjon bennünket az elérhetőségeinken, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy árajánlatot adhassunk. Leinformálható, referenciával rendelkező mesterek vagyunk.

Tippek a mosdó beépítéséhez.

Vásárláskor feltétlenül ellenőrizni kell, hogy a vásárolt új kagyló felfogó csavarjai megvannak-e hiánytalanul, és hogy a csapok helye megfelelő-e. A csaptelep kiválasztásakor a szépség mellett gondoljunk a funkcionalitásra is. Lehet falra szerelhető, vagy mosdócsapba épített, lehet hagyományos tekerős vagy karos, lehet kerámiabetétes vagy egyéb, de a minőséget mindenféleképpen tartsuk szem előtt. A mosdó fölötti falfelületet- és ha lehet, az oldalfalakat is vízzáró burkolattal lássuk el. A padló igényeinktől és ízlésünktől függően lehet hideg- vagy melegburkolat, de alatta az esetleges beázás megakadályozására feltétlenül szükséges a teknőszigetelés. A kifolyó, kifröccsenő víz elvezetésére padlóösszefolyó kiépítése is indokolt. Mielőtt bármihez is hozzákezdünk, zárjuk le a hideg- és melegvíz szelepeket. A mosdócsap megnyitásával győződjünk meg róla, hogy nem szivárog a víz a megbontani kívánt vezetékekből. Ezután láthatunk munkához.

Előkészületek: a felerősítő furatok kijelöléséhez határozzuk meg a mosdó magasságát. Ez általában 800-850mm, de ezt igényeinkhez és magasságunkhoz igazodva módosíthatjuk is. 10-es átmérőjű, 120- 140 mm hosszú csavarokra lesz szükség. mindenképpen használjunk vízmértéket, hogy a mosdó vízszintesen álljon.

Felszerelés: ha a falban a kiállások már készen vannak, a mosdó egyszerűen beépíthető: függesszük fel a függesztőcsavarokra. Ezt megtartva az alátéteket és a rögzítőanyákat kézzel csavarjuk be. Ezután meg is kell húznunk az anyákat egy villáskulccsal. Semmiképp nem szabad túlhúzni , mert a mosdó a rögzítőcsavaroknál kitörhet.

Csapszerelés: az új mosdókagylókon a csaptelep helyét csak kikönnyítések jelölik. A kerámiába ütött lyukakat csak fokozatosan nagyon óvatosan bővítsük a megfelelő méretűre, mégpedig felűről. Ha a régi csap nem megfelelő, vásárláskor célszerű hazai egykarosat választanunk, amely kényelmes és víztakarékos is.

Bekötés: a csaptelep bekötő csöveit lágy ívben hajlítsuk meg, hogy azok egytengelyűek legyenek a sarokszelepekkel. Csavarjuk le a szorítóanyáikat, majd húzzuk a bekötőcsövek végeire. A tömítéseket igazítsuk a helyükre, az anyákkal pedig rögzítsük a csöveket. A szivárgás ellenőrzésére nyissuk meg a sarokszelepeket.

A szifon: dugója vagy szelepe révén lezárja a kagyló kifolyónyílását, alsó vízzárja pedig megakadályozza a csatornaszag visszaáramlását. Úgy állítsuk be, hogy a szennyvízvezetékbe  csatlakozó cső vízszintesen álljon. A szifon hollandi anyáit húzzuk szorosra, ügyelve arra, hogy a becsatlakozó csövek ne nyúljanak mélyen  a vezetékbe.

Fontos: a mosdó falhoz simuló felső éle mögé ajánlatos vízzáró és szintkiegyenlítő gumiidomot vagy szivacsot is erősíteni, de a hézagot szilikonos tömítővel kenjük ki. A kinyomópisztolyból kinyomott anyagot ujjunk benedvesített begyével simítsuk homorú felületűre.

Egyéb mosdóbeépítési lehetőségek: -Alsó beépítés: Elegáns megoldásnak számít az alulról beépített mosdó, amikor alulról kapcsolódik a pulthoz a mosdó. Ilyenkor a mosdó pereme egyáltalán nem látszik, helyette a mosdókagyló ívét pontosan követő, szépen csiszolt kő vagy csempemozaik érvényesül.

-Felső ráépítés: a pultos mosdókat rendszerint a mosdószekrény tetejére építik rá. Fontos a méretpontosság, ugyanis elég néhány mm eltérés, és a szekrény nem fog illeszkedni a mosdó alján lévő bevágásba. Ennél a megoldásnál a pult munkalapja 15-20 cm-rel alacsonyabbra kerül a szokásosnál.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Lakásfelújítás képekLakásfelújítás képek Lakásfelújítás Budapesten régi bérházakban is. Ha Budapesti régi típusú bérházban lévő lakását szeretné felújíttatni V.-ker, VI-ker, VII.-ker, VIII.-ker, IX.-ker hívjon bennünket! Néhány […]
  • GenerálkivitelezésGenerálkivitelezés Generálkivitelezés Budapesten, lakásfelújítás, épületfelújítás, ingatlanfelújítás. Ne idegeskedjen feleslegesen, átvesszük Öntől a szervezés és lebonyolítás terheit, nagy gyakorlattal, […]
  • Fürdőszoba felújításFürdőszoba felújítás Fürdőszoba felújítás Budapesten és Pest megyében nagy tapasztalattal, garanciával. Fürdőszoba korszerűsítése zuhanyzó, kád beépítése, szaniter csere. Bármilyen fürdőszoba felújítási […]