Víz, gáz, fűtésszerelés

gaz-vizszereles2Több mint húsz éve építünk ki víz gáz és központi fűtés rendszereket. Családi házak komplett fűtésrendszereit tervezzük meg, és építjük ki. Lakásfelújítás során végzünk radiátorcserét, fűtésrendszerek korszerűsítését, felújítását. Padlófűtés tervezése kiépítése. Hideg -melegvízes hálózat kiépítése. Fogyasztásmérős fűtésrendszerek kiépítése. Kazán beépítése, kazán csere. Ha gázkonvektor helyett szeretne központ fűtést, vagy csak gázkonvektort szeretne beépíttetni, abban is tudunk segíteni. Mindegy, hogy egy melegvizes bojlert, vagy komplett gépészetet szeretne csináltatni, hívjon bennünket az elérhetőségeinken, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy árajánlatot adhassunk. Leinformálható, referenciával rendelkező mesterek vagyunk.

Tippek a mosdó beépítéséhez.

Vásárláskor feltétlenül ellenőrizni kell, hogy a vásárolt új kagyló felfogó csavarjai megvannak-e hiánytalanul, és hogy a csapok helye megfelelő-e. A csaptelep kiválasztásakor a szépség mellett gondoljunk a funkcionalitásra is. Lehet falra szerelhető, vagy mosdócsapba épített, lehet hagyományos tekerős vagy karos, lehet kerámiabetétes vagy egyéb, de a minőséget mindenféleképpen tartsuk szem előtt. A mosdó fölötti falfelületet- és ha lehet, az oldalfalakat is vízzáró burkolattal lássuk el. A padló igényeinktől és ízlésünktől függően lehet hideg- vagy melegburkolat, de alatta az esetleges beázás megakadályozására feltétlenül szükséges a teknőszigetelés. A kifolyó, kifröccsenő víz elvezetésére padlóösszefolyó kiépítése is indokolt. Mielőtt bármihez is hozzákezdünk, zárjuk le a hideg- és melegvíz szelepeket. A mosdócsap megnyitásával győződjünk meg róla, hogy nem szivárog a víz a megbontani kívánt vezetékekből. Ezután láthatunk munkához.

Előkészületek: a felerősítő furatok kijelöléséhez határozzuk meg a mosdó magasságát. Ez általában 800-850mm, de ezt igényeinkhez és magasságunkhoz igazodva módosíthatjuk is. 10-es átmérőjű, 120- 140 mm hosszú csavarokra lesz szükség. mindenképpen használjunk vízmértéket, hogy a mosdó vízszintesen álljon.

Felszerelés: ha a falban a kiállások már készen vannak, a mosdó egyszerűen beépíthető: függesszük fel a függesztőcsavarokra. Ezt megtartva az alátéteket és a rögzítőanyákat kézzel csavarjuk be. Ezután meg is kell húznunk az anyákat egy villáskulccsal. Semmiképp nem szabad túlhúzni , mert a mosdó a rögzítőcsavaroknál kitörhet.

Csapszerelés: az új mosdókagylókon a csaptelep helyét csak kikönnyítések jelölik. A kerámiába ütött lyukakat csak fokozatosan nagyon óvatosan bővítsük a megfelelő méretűre, mégpedig felűről. Ha a régi csap nem megfelelő, vásárláskor célszerű hazai egykarosat választanunk, amely kényelmes és víztakarékos is.

Bekötés: a csaptelep bekötő csöveit lágy ívben hajlítsuk meg, hogy azok egytengelyűek legyenek a sarokszelepekkel. Csavarjuk le a szorítóanyáikat, majd húzzuk a bekötőcsövek végeire. A tömítéseket igazítsuk a helyükre, az anyákkal pedig rögzítsük a csöveket. A szivárgás ellenőrzésére nyissuk meg a sarokszelepeket.

A szifon: dugója vagy szelepe révén lezárja a kagyló kifolyónyílását, alsó vízzárja pedig megakadályozza a csatornaszag visszaáramlását. Úgy állítsuk be, hogy a szennyvízvezetékbe  csatlakozó cső vízszintesen álljon. A szifon hollandi anyáit húzzuk szorosra, ügyelve arra, hogy a becsatlakozó csövek ne nyúljanak mélyen  a vezetékbe.

Fontos: a mosdó falhoz simuló felső éle mögé ajánlatos vízzáró és szintkiegyenlítő gumiidomot vagy szivacsot is erősíteni, de a hézagot szilikonos tömítővel kenjük ki. A kinyomópisztolyból kinyomott anyagot ujjunk benedvesített begyével simítsuk homorú felületűre.

Egyéb mosdóbeépítési lehetőségek: -Alsó beépítés: Elegáns megoldásnak számít az alulról beépített mosdó, amikor alulról kapcsolódik a pulthoz a mosdó. Ilyenkor a mosdó pereme egyáltalán nem látszik, helyette a mosdókagyló ívét pontosan követő, szépen csiszolt kő vagy csempemozaik érvényesül.

-Felső ráépítés: a pultos mosdókat rendszerint a mosdószekrény tetejére építik rá. Fontos a méretpontosság, ugyanis elég néhány mm eltérés, és a szekrény nem fog illeszkedni a mosdó alján lévő bevágásba. Ennél a megoldásnál a pult munkalapja 15-20 cm-rel alacsonyabbra kerül a szokásosnál.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Lakás és családi ház bővítése tetőtéri ablakokkal.Lakás és családi ház bővítése tetőtéri ablakokkal. A magastetős házakban gyakran egy jó ideig kihasználatlanul maradt a tetőtér, legfeljebb tárolóként funkcionált. Az utólagos beépítés akkor válik időszerűvé, ha lakásfelújítás vagy családi ház felújítás van, bővül a család létszáma, dolgozó vagy vendégszoba kialakítására, építésére van szükség. A gyerekek felnőtté válásával a több generáció zavartalan együttélésének feltételeit szintén ilyen módon lehet kialakítani. A lakásfelújítás vagy éppen családi ház felújítás felfelé […]
  • Lakás melegburkolásaLakás melegburkolása Lakás melegburkolás Budapest és Pest megyében. Sok éves  tapasztalat, garancia! Keressen bennünket ha burkolásra, melegburkolásra van szüksége és kérjen árajánlatot. Az iparosodás, a technológiai fejlődés, az innováció és a folyton változó vásárlói igények egymásra kifejtett kölcsönhatása minden területen nagyon gyors változásokat képes eredményezni, amit még pluszban erőteljesen befolyásol a divat is. Mára a divat ugyanúgy teret követelt magának a lakberendezésben, mint a textil- és […]
  • Lakásfelújítási támogatásLakásfelújítási támogatás A Lakásfelújítási támogatásról. A lakásfelújítási támogatás vagy Otthonfelújítási támogatás egy egyszeri alkalommal igényelhető, vissza nem térítendő támogatás gyermekes szülők, vagy egyedülálló szülő részére, a család otthonául szolgáló ingatlan felújítására. Fontos megjegyezni, hogy a támogatás maximális összege 3 millió forint, amelyet az Államkincstár fizet ki egy alkalommal 50-50%-os megosztásban munkadíj és anyagköltségre. Az állam a felújítás költségének az 50%-át vállalja […]
  • VillanyszerelőVillanyszerelő A villanyszerelő precíz munkája kiemelten fontossá vált, a villanyradiátortól a LED izzóig ezerféle elektromos berendezést használunk. Manapság már elképzelhetetlen a háztartás megfelelően kiépített és biztonságos elektromos hálózat nélkül. Sütünk főzünk, fűtünk és házimozizunk, lehet, hogy mindezt egyszerre, és az elektromos hálózatnak bírnia kell ezt a terhelést.  A villanyszerelő szakértelme és gyakorlata szükséges a tervezéshez, annak a felméréséhez, hogy pontosan mire is van […]
  • Falazás habbalFalazás habbal Vállaljuk síkra csiszolt tégla habbal történő falazását. A Wienerberger által kifejlesztett új falazási technológia, a POROTHERM PROFI DRYFIX az Innovációs Nagydíj Pályázaton kiemelt elismerésben részesült. A tégla, és a téglából épülő falazott falszerkezetek az utóbbi több mint 20 évben óriási fejlődésen mentek keresztül. A régebbi rengeteg habarcsot felhasználó technikát felváltotta a PROFI falazási technológia. A POROTHERM PROFI márkanévvel forgalomba kerülő Wienerberger […]
  • HőszigetelésHőszigetelés Hőszigetelés Budapesten. Hőszigetelés garanciával, hőhídak megszüntetése, lakás és épületszigetelés profi gyakorlott szakemberekkel, minőségi munkavégzés, garancia a munkánkra! A Kiváló Hőszigetelés. A hőszigetelés szóra ne csak a hideg és a rezsi csökkentését vegyük figyelembe mert, egy jól tervezett, és elkészített hőszigetelés sokkal több jó oldala is van. Mutatunk néhány egyéb dolgot amit nem érdemes figyelmen kívül hagyni: A klíma rezsije csökken, nem érzünk […]