Építészmérnök, épülettervezés

Épületek tervezése, kivitelezése a garázstól a lakóparkig. Lakásfelújítás előkészítési terv. Építészeti megvalósítás előkészítése, a megvalósítás követése a projekt befejezéséig. Családi ház tervezés, háztervezés, lakás átalakítási tervek, fennmaradási engedély, statikai munkák. Energetikai tanúsítvány kiállítása ingatlan adásvételekor, külső és belsőépítészeti tervezés. Építészettel kapcsolatos szakértői munkák, tanácsadás.

Tervezési tevékenységek:

 • építési engedélyezési terv, lakásfelújítás  tervezés
 • kiviteli tervek: (építészet, statika, elektromos és gépész tervek)
 • belsőépítészeti tervezés (lakások, irodák, üzletek), 3d látványképek készítése,
 • fennmaradási tervek készítése
 • felmérési tervek

Egyéb szolgáltatás:

 • lakóépület energetikai számítása, energetikai tanúsítvány készítése
 • alapító okiratok rajzi melléklet készítése

Munkák:

 • családi házak, lakóépületek bővítése, társasházak, tetőtér beépítések, irodák, üzletek

Mi kell a ház tervezéshez?

Egy építkezés bármekkora is legyen, a költségvetése komoly kihívás a családoknak. Szerencsére nem maradnak segítség nélkül a laikusok sem, hiszen a terveket engedélyeztetni kell, amiket csak arra jogosult szakember végezhet. Még a vázlatterv megrajzolása sem feltétlen a megrendelő dolga. Persze ez nem azt jelenti, hogy a megbízónak semmi feladata. Először is alaposan át kell gondolni, hogy hogyan szeretnének élni, és ezt papírra is kell vetni. Nem feltétlenül muszáj rajzban, inkább szövegben. Minden családtagot számításba véve, aztán helyiségről-helyiségre véve. Tudni kell, hogy hány fürdőszobát szeretnénk, melyik helyiségből lehessen könnyen megközelíteni, legyen-e természetes világítása , szellőzése, zuhanyozni vagy fürödni szeretnek inkább vagy mindkettőt. Használják egyszerre többen is a fürdőszobát, kell-e WC-kagyló, bidé, piszoár a fürdőbe vagy külön helyiségbe szeretnék. Hol gyűjtik a szennyest, a tiszta törülközőket hol akarják tárolni. Ebben a helyiségben szeretnék a mosógépet vagy egy háztartási helyiségben, hol akarnak szárítani, lesz-e szárítógép. Milyen fűtési rendszert szeretnének, mi szolgáltatja a meleg vizet. Milyen típusú burkolatot szeretnének, milyen hangulatra vágynak a fürdőszobában, stb.. És ez csak egy helyiség a teljesség igénye nélkül. Persze az engedélyezési tervhez jóval kevesebb információ szükséges, de ahhoz, hogy a felépülendő ház valóban minden megfeleljen az Ön vagy Önök elvárásainak, az ilyenfajta részletes konzultáció elkerülhetetlen.

Mi igyekszünk a legmegfelelőbb építésszel, statikussal vagy akár belsőépítésszel kihozni a lehető legjobbat ingatlanából.

Ha a fenti szolgáltatásaink közül szüksége van valamelyikre, akkor kérem vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

Kapcsolódó bejegyzések

 • Építészmérnök referenciákÉpítészmérnök referenciák Építészmérnöki referenciák, látványtervek, elkészült munkák.
 • Lakásfelújítás Budapest belvárosábanLakásfelújítás Budapest belvárosában Lakásfelújítást végeztünk Budapest belvárosában. Lakásfelújítás fűtéskorszerűsítés, kazán, církó csere, beépítés, padlófűtés kiépítése régi típusú házakban, lakásokban is.  […]
 • Melegburkolat a konyhában, fürdőbenMelegburkolat a konyhában, fürdőben Melegburkolatra szeretne váltani a konyhában és/vagy a fürdőben? Nem lehetetlen, de tartsuk be az előírásokat! Ami ebben az esetben a kritikus tényező, az természetesen a víz és a pára […]